Fiataloknak

 

Fiataloknak szóló programjaink

Mit tehet egy fiatal, aki nem tudja, hogy mit kezdjen az életével?

Merre induljon egy fiatal, ha fogyatékkal él vagy csak egyszerűen kicsit másnak érzi magát, mint a társai?

Fogyatékos és nem fogyatékos fiataloknak szóló programjaink Budapesten és vonzáskörzetében élő, nem tanuló, nem dolgozó, 18-29 éves útkereső ifjaknak kívánnak segíteni.

Olyan lehetőségeket, programokat kínálunk számukra, mely az ő képességfejlesztését, az egyéni célok megtalálását helyezi a középpontba, emellett közösségépítő hatása révén társakat, barátokat is nyújt. Fiataloknak kidolgozott szolgáltatásaink támogatják mentális egészségük megőrzését, önismeretük, személyiségük, kommunikációjuk és kifejezőkészségeik fejlesztését, társas készségeik erősítését, egyéni pszichés problémáik, nehézségeik, kudarcaik feldolgozását. Tapasztalataink szerint ezek elengedhetetlenek a fiatalok életben való helytállása érdekében.

Ingyenes inkluzív programkínálatunkban megtalálhatók az állatasszisztált terápiás foglalkozások, művészetterápiás önismereti foglalkozások, egyéni pszichológiai segítő beszélgetések biztosítása.

Pályaorientációs és munkára felkészítő egyéni és csoportos programokat, munkapróbás lehetőségeket, önkénteskedési lehetőséget kínáltunk a hozzánk érkező munkavállalás előtt álló vagy gyakorlati tapasztalatokat kereső fiataloknak.

Ingyenes képzéseket kínálunk többféle témában, mely hasznos lehet a fiatalok továbbtanulása, elhelyezkedése vagy csak a mindennapi életben való boldogulás érdekében.

A fiatalokkal folytatott szakmai munkában több területről érkező szakemberek működnek együtt, így ifjúságsegítő, pszichológus, művészetterapeuta, habilitációs kutyakiképző, vállalati önkéntesek, egyetemi hallgatók, foglalkozási tanácsadók és még sokan mások dolgoznak a fiatalok fejlődése érdekében.

Célunk minden esetben az, hogy hozzánk járó fiatalok megerősödjenek, a későbbiekben nagyobb sikerrel tudjanak kilépni nem tanuló, nem dolgozó állapotukból a munkavállalás, továbbtanulás vagy ha szükséges, további terápia irányába, illetve segítsük a későbbi önálló életvitelüket, munkavállalásukat. 

Kiket várunk?

Munkanélküli, nem tanuló 18–29 éves fiatalok

Tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok

Mozgás-, látás, hallássérült fiatalok

Neurodiverz fiatalok (pl. autista, ADHD-s, „diszes” fiatalok)

Érzelmi, pszichés nehézséggel küzdő fiatalok

Jelentkezés foglalkozásainkra

Jelenleg művészetterápiás önismereti és állatasszisztált foglalkozásokra van lehetőség jelentkezni. Mindkét típusú foglalkozás 8-8 egymással összefüggő alkalomból áll, így állandó csoporttal dolgozik, a jelentkezőket mind a 8 alkalomra várjuk. Lehetőség van ugyanakkor csak a művészetes vagy csak az állatos foglalkozásra is jelentkezni, vagy a kettőre együtt. 

A következő csoport időpontjai:

március 14.; március 28.; április 11.; április 25.; május 9.; május 23.; június 6.; június 20.

Minden alkalommal 10.00 – 13.00-ig művészeti, 14.00 – 15.00-ig kutyás foglalkozás.

Helyszín:

Szeglet Közösségi- és Élménytér, 1116 Budapest, Albertfalva utca 3/A

A jelentkezőket érkezési sorrendben tudjuk fogadni tekintettel a korlátozott létszámra, így érdemes időben regisztrálni.

FIGYELEM!

A sikeres terápiás munkához fontos, hogy az űrlapon őszinte válaszokat jelölj meg! A nehézségek nem jelentenek kizárást a csoportból.

Amennyiben már részt vettél korábban művészeti vagy kutyás foglalkozáson, vagy a L.I.K.E. program más foglalkozásain, NE TÖLTSD KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT, hanem vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon. (Elérhetőségek az oldal alján.) 

Pillanatok korábbi fiataloknak szóló programjainkból

Miről szól?

eredményeink

fiataloknak

Szakembereknek

Fiataloknak szóló programjaink egy nemzetközi együttműködés részeként valósulnak meg.

Alapítványunk Erasmus+ ifjúsági együttműködési partnerség keretében dolgozik együtt szlovén és horvát partnereivel azért, hogy a hozzánk és partnereinkhez forduló fiataloknak minél széleskörűbb, átfogóbb és hatékonyabb segítséget tudjunk a jövőben adni.

Kapcsolat

Biró Veronika

projektmenedzser

biro.veronika@salvavita.hu

+36 70 398 50 42

 

Zsiday Krisztina

szakmai vezető

zsiday.kriszta@salvavita.hu

+36 70 452 40 71

 

Fiataloknak szóló programjaink a MOL – Új Európa Alapítvány és az Európai Unió társfinanszírozásában valósulnak meg.

Megszakítás